Leeg 'sex'- boek wordt grote hit

Het blanco What Every Man Thinks... haalt hoge verkoopcijfers. „Alles moet tegenwoordig onmiddellijk een reactie losmaken.”

Waar denken mannen aan als ze niet aan seks denken? ‘Ideeënman’ Sheridan Simove besloot een boek te wijden aan het onderwerp. De 39-jarige Brit, publiceerde onlangs What Every Man Thinks About Apart From Sex. Het boek, 200 pagina’s dik, blijkt een ware hit. Op Amazon.com is het al niet meer verkrijgbaar. Is dat om de inhoud?

„Onmogelijk. Er staat namelijk helemaal niets in het boek”, legt Simove uit. „De pagina’s zijn blanco.” De auteur is „geamuseerd” maar ook „geshockeerd” en „een beetje teleurgesteld” door het onverwachte succes. „Aan mijn eerste boek, Ideas Man, heb ik vijf jaar gewerkt. Daarvan heb ik bij Amazon in totaal 35.000 exemplaren verkocht. Aan dit boek heb ik maar negen dagen gewerkt en nu verkoop ik er zo’n 2.500 per week. En uit zes verschillende landen willen de uitgevers nu de rechten opkopen.”

Volgens een bericht uit The Independent hebben met name Britse studenten het boek massaal aangeschaft. „Ze gebruiken het als notitieboek”, zegt Simove. Ook als cadeautje doet What Every Man Thinks About Apart From Sex het goed. Simove: „Blijkbaar zijn consumenten bereid geld te betalen voor een leeg boek. Dat zegt iets over de YouTube-generatie: alles moet snel en ook onmiddellijk een reactie losmaken.” Simove leeft van zijn ideeën. Zo ontwikkelde hij een afstandbediening waarmee een politicus kan worden gecontroleerd. Met een van de knopjes kan ‘de oppositie worden uitgeschakeld’. (NRC)