Inter en Napoli naderen in Serie A koploper AC Milan

De Italiaanse voetbalcompetitie krijgt een spannende ontknoping. Door de nederlaag van AC Milan zijn Internazionale en SSC Napoli de koploper, met nog acht wedstrijden in de Serie A te gaan, tot op twee respectievelijk drie punten genaderd.

Internazionale heeft van de drie ploegen het zwaarste programma. Over twee weken spelen Milan en Inter de altijd beladen Milanese derby. En op de voorlaatste speeldag moet Inter nog naar Napels.

AC Milan, met de Nederlanders Clarence Seedorf en Mark van Bommel in het basiselftal, verloor zaterdag op Sicilië met 1-0 van Palermo. Goian scoorde al na tien minuten. Een dag later profiteerden Inter en Napoli van de misstap.

Inter, dat vorige week Bayern uitschakelde in de Champions League, versloeg Lecce met 1-0. Giampaolo Pazzini maakte vlak na rust het enige doelpunt. Inter werd de voorbije vier seizoenen kampioen, maar begon dit jaar slecht aan de competitie.

Na het ontslag van de Spaanse trainer Rafael Benitez in december 2010 zijn de resultaten onder de nieuwe, Braziliaanse coach Leonardo flink verbeterd. Van de laatste zes duels in de Serie A won de club er vijf.

Nummer drie Napoli won gisteren met 2-1 van Cagliari. Topscorer Edinson Cavani maakte het eerste doelpunt uit een penalty en besliste het duel met een schitterende lob over de doelman van Cagliari. Tussendoor had Robert Acquafresca de bezoekende club op gelijke hoogte gebracht.

Napoli, dat in de jaren 80 dankzij de Argentijn Diego Maradona twee keer landskampioen van Italië werd, is bezig aan een opmerkelijk goed seizoen. De goals van de Uruguayaan Edinson Cavani hebben de hoop in Napels op een titel aangewakkerd, terwijl de club vier seizoenen geleden terugkeerde in de Serie A.

In 2004 moest Napoli na een faillissement en een herstart weer op het laagste profniveau in Italië beginnen. De Napolitanen zijn hun club altijd blijven steunen. Ook toen Napoli in de Serie C speelde, zaten er tienduizenden fans op de tribune.

Achter de drie titelkandidaten steeg Udinese gisteren naar de vierde plaats door een 2-0 overwinning op Catania. Antonio Di Natale maakte in het duel zijn 25ste doelpunt van het seizoen. AS Roma speelde met 2-2 gelijk bij Fiorentina. Francesco Totti scoorde twee keer voor Roma, waardoor hij in zijn carrière nu tweehonderd doelpunten in de Serie A heeft gemaakt. AS Roma staat zesde, Fiorentina zakte naar de negende plaats.