Inter brengt spanning terug in titelstrijd Italië

In de Serie A naderde Internazionale aartsrivaal en stadgenoot AC Milan gisteren tot op twee punten.

Inter heeft gisteren in het Giuseppe Meazza-stadion Lecce met 1-0 verslagen door een doelpunt van Giampaolo Pazzini vlak na rust. De ploeg van coach Leonardo, die vorige week Bayern München uitschakelde in de Champions League, behaalde in Milaan de vijfde zege in de laatste zes competitieduels. De regerend landskampioen kan de koppositie over twee weken overnemen van aartsrivaal AC Milan, als het de Milanese derby wint. Milan verloor zaterdag met 1-0 bij Palermo en heeft nog twee punten voorsprong op Inter.

Udinese klom ten koste van Lazio Roma naar de vierde plaats in de Serie A door een 2-0 thuiszege op Catania. Gökhan Inler opende de score voor rust, waarna clubtopscorer Antonio Di Natale een kwartier voor tijd een strafschop benutte. Het was de 25ste treffer van Di Natale.

AS Roma speelde met 2-2 gelijk bij Fiorentina. Francesco Totti tekende voor beide treffers en bereikte en passant de mijlpaal van 200 competitiedoelpunten. Roma blijft zesde, Fiorentina zakt naar de negende plaats.

Totti is pas de zesde speler in de historie die 200 keer heeft gescoord in de Serie A. Silvio Piola voert de ranglijst aan met 274 goals, gevolgd door de Zweed Gunnar Nordahl (225) en Giuseppe Meazza (216). (Novum)