Hockeyers Bloemendaal te sterk voor Amsterdam

Amsterdam moet na de nederlaag tegen Bloemendaal knokken voor een plaats in de play-offs.

Bloemendaal heeft gisteren de hockeytopper tegen Amsterdam gewonnen. De landskampioen was met 3-1 te sterk voor Amsterdam, dat naar de vijfde plaats in de hoofdklasse zakte. De eerste vier teams plaatsen zich voor de play-offs.

Zonder strafcornerspecialist Taeke Taekema en Teun Rohof kon Amsterdam op ’t Kopje geen vuist maken tegen Bloemendaal. De koploper trakteerde Amsterdam op de derde nederlaag in drie duels. Eerder werd verloren van Rotterdam en Laren.

Rotterdam won met 3-2 van Den Bosch. Jeroen Hertzberger bezorgde zijn ploeg, net als eerder in het uitduel met Oranje-Zwart, de overwinning. Rotterdam lijkt na drie zeges op rij goed op weg om zich te plaatsen voor de play-offs

Ook Pinoké, dat met 2-1 won van Laren, deed goede zaken in de strijd om een plek bij de beste vier. Foeke Nauta stelde vlak voor tijd de zege veilig voor Pinoké.

Oranje-Zwart, dat Kampong met 2-1 versloeg, blijft tweede. Drie minuten voor tijd maakte Thomas Briels het winnende doelpunt voor de ploeg uit Eindhoven. Door de zege zet Oranje-Zwart een grote stap richting de play-offs; het gat met nummer vijf Amsterdam is gegroeid tot zes punten. (NRC)