Happy 5th anniversary @twitter

Vandaag is het vijf jaar geleden dat twitter, toen nog twttr, werd opgericht. Reden voor een feestje, want het sociale netwerk telt momenteel 175 miljoen twitteraars wereldwijd.

Hier een schets van Jack Dorsey (info), een van de oprichters van twitter, waar het allemaal mee begon:

Beeld: Flickr / Jack DorseyBeeld: Flickr / Jack Dorsey

De eerste tweet van Dorsey op 21 maart 2006:

Twitter avatar jack Jack Dorsey just setting up my twttr

175 miljoen twitteraars
Twitter geeft op zijn website aan wereldwijd 175 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben. Ongeveer 1,3 procent daarvan zijn Nederlandse gebruikers, wat neerkomt op ongeveer 2,25 miljoen accounts. Op twitter verschijnen 95 miljoen tweets per dag. Het bedrijf wordt momenteel geleid door Dick Costolo en heeft zo’n 300 werknemers in dienst.

Twitter maakt verlies, maar is miljarden waard
De waarde van twitter werd in december vorig jaar nog gewaardeerd op 3,7 miljard dollar. Toen de bank JP Morgan eind vorige maand een forse investering in twitter aankondigde, steeg de waarde van het bedrijf naar 4,5 miljard dollar (2,9 miljard euro). In september 2009 was twitter nog 1 miljard waard. De site maakt nog steeds verlies. Ondanks het uitproberen van verschillende verdienmodellen, waaronder advertentietweets.