Espresso met Wyclef Jean

Wereldhit ‘Ik kan wel espresso drinken, maar geen sokken stoppen,’ zegt Wyclef Jean. Hij houdt zijn kopje vast met de hand waar gisteren een kogel doorheen werd geschoten. Het schietincident vond plaats in Port-au-Prince, aan de vooravond van de verkiezingen in Haïti. De Amerikaanse hiphopster betuigde zijn steun aan kandidaat Michel ‘Sweet Micky’ Martelly. ‘Hij


Wereldhit

‘Ik kan wel espresso drinken, maar geen sokken stoppen,’ zegt Wyclef Jean. Hij houdt zijn kopje vast met de hand waar gisteren een kogel doorheen werd geschoten. Het schietincident vond plaats in Port-au-Prince, aan de vooravond van de verkiezingen in Haïti. De Amerikaanse hiphopster betuigde zijn steun aan kandidaat Michel ‘Sweet Micky’ Martelly. ‘Hij maakt fantastische muziek,’ zegt Wyclef. ‘Heel vrolijk, lekker dansbaar. En hij is een echte performer. Soms draagt hij een pruik, dan weer een Schotse kilt. Ook staat hij wel eens poedelnaakt op het podium.’ De tegenkandidaat van Sweet Mickey is de zeventig jaar oude hoogleraar rechten Mirlande Marigat. Wyclef neemt een slok van zijn espresso en zegt dan: ‘Ze kan niet eens rappen en – geloof me – niemand wil haar naakt zien.’

Zelf wilde Wyclef Jean ook een gooi doen naar het presidentschap van Haïti, maar hij voldeed niet aan de voorwaarden om deel te nemen aan de verkiezingen. ‘Mijn muziek is veel beter dan die van Sweet Micky,’ zegt Jean nijdig. ‘Ik heb bij de Fugees gezeten, ging toen succesvol solo en scoorde met Shakira een wereldhit.’ Hij vertelt trots dat hij haar heupen heeft aangeraakt met de hand waar de kogel doorheen ging. Het enige wat hij nog nooit heeft gedaan is naakt optreden. Wyclef Jean: ‘Maar ik vind bloot en politiek niet zo veel met elkaar te maken hebben.’