Djokovic verslaat Federer en daarna Nadal in Indian Wells

Tennisser Novak Djokovic blijft dit seizoen tot nu toe ongeslagen. Na het winnen van de Australian Open en het toernooi van Dubai was de Serviër gisteren ook de sterkste in Indian Wells. In de finale van het Amerikaanse Masters-toernooi versloeg hij de Spaanse nummer één van de wereld Rafael Nadal: 4-6, 6-3 en 6-2. Het was de zeventiende gewonnen partij op rij voor Djokovic.

Al vóór de finale was Djokovic verzekerd van de tweede plaats op de wereldranglijst, die hij overnam van Roger Federer. In Indian Wells versloeg Djokovic de Zwitser zaterdagavond in de halve finales (6-3, 3-6 en 6-2), nadat hij in onderlinge confrontaties eerder dit seizoen ook al de sterkste was geweest in Australië en Dubai.

In de finale van Indian Wells, waar Djokovic in 2008 ook al won, begon Nadal gisteravond sterk. De Spanjaard won de eerste set, maar in de tweede set begon zijn service te haperen. Djokovic forceerde een break, kwam op een 5-3 voorsprong en serveerde zich via een twaalf minuten durende game naar setwinst.

In de derde set kwam Nadal niet meer onder de druk van de nummer drie van de plaatsingslijst vandaan. Met een serie prachtige winners liep Djokovic vlot uit naar 4-0, waarna hij zijn tegenstander nog twee games gunde, maar zijn overwinning niet meer in gevaar zag komen.

Bij de vrouwen ging de zege in het prestigieuze toernooi van Indian Wells naar de Deense Caroline Wozniacki. De nummer één van de wereld was in de finale in drie sets te sterk voor de Française Marion Bartoli: 6-1, 2-6 en 6-3. Voor de twintigjarige Deense is het de veertiende titel uit haar carrière en de tweede van het seizoen.

Wozniacki had aanvankelijk geen moeite met Bartoli. De Deense bewoog uitstekend en maakte amper fouten. In de tweede set wist de als vijftiende geplaatste Bartoli met risicovol spel de rollen om te draaien. In de beslissende set nam de Deense weer het heft in handen, al zag ze haar tegenstandster nog wel terugkomen van 1-4 naar 3-4. Bartoli wist echter niet door te drukken en moest uiteindelijk capituleren bij het tweede matchpoint dat ze tegen kreeg.

Door haar prestaties in Indian Wells voert Wozniacki zeker tot na het toernooi in Miami de wereldranglijst aan. Het toernooi in Florida, dat ook wel het vijfde grandslam van het jaar wordt genoemd, begint volgende week. (Novum)