Bokser Klitsjko behoudt titel in zwaargewicht

Zwaargewicht Vitali Klitsjko (39) heeft zijn wereldtitel in de World Boxing Council (WBC) met succes verdedigd. De Oekraïense bokser sloeg zaterdag zijn Cubaanse uitdager Odlanier Solis in de Keulse Lanxess Arena al in de eerste ronde knock-out. Solis stond nog wel op, maar kon door een knieblessure niet meer vechten. Het Duitse publiek uitte zijn ongenoegen met een hevig fluitconcert.

Solis vocht aanvankelijk een sterke eerste ronde en trof zijn opponent met enkele rechterstoten. Klitsjko bewerkte de olympisch kampioen van 2004 met stoten met zijn linkervuist. In de slotseconden van de eerste ronde deelde Solis een tik op de kin uit, waarna Klitsjko hem in de tegenstoot met rechts vol op de slaap trof. Solis wankelde en ging naar de grond. Hij stond na acht seconden op, maar scheidsrechter José Guadaloupe Garcia beëindigde het gevecht.

Ahmet Oner, manager van Solis, verklaarde dat een knieblessure de Cubaan fataal was geworden. Het was de eerste nederlaag voor de dertigjarige oud-wereldkampioen bij de amateurs. Klitsjko behoudt zijn wereldtitel bij de WBC, de oudste internationale boksbond. Zijn jongere broer Wladimir is wereldkampioen zwaargewicht bij de International Boxing Federation (IBF) en de World Boxing Organization (WBO). Hij vecht eind juni tegen de Brit David Haye. (Novum)