Allesbehalve in vorm, maar toch eerste

Ivica Kostelic heeft zaterdag de wereldbeker slalom gewonnen. De Kroaat kwam bij de afsluitende wedstrijd in Lenzerheide niet in de buurt van het podium, maar had al genoeg punten vergaard.

Kostelic hield Jean-Baptiste Grange achter zich, die bij de eerste run de finish niet haalde.

Kostelic won eerder al de wereldbeker algemeen en de wereldbeker combinatie. De 31-jarige skiër won negen jaar geleden voor de laatste keer de wereldbeker slalom. Hij werd in zijn carrière regelmatig geplaagd door knie- en rugproblemen.

In Lenzerheide kon Kostelic niet imponeren. In de eerste run eindigde de Kroaat als dertiende. In de tweede run werd hij slechts 22ste. De winst in Lenzerheide ging naar de Italiaanse olympisch kampioen Giuliano Razzoli. De Oostenrijker Mario Matt eindigde als tweede, vóór de Duitser Felix Neureuther die derde werd.

Het wereldbekerklassement slalom ging met 478 punten naar Kostelic. De Fransman Grange, die eveneens geen punten won, eindigde als tweede met 442 punten. André Myhrer pakte brons met 423 punten. De Zweed moest winnen in Lenzerheide om Kostelic alsnog van de troon te stoten, maar werd zesde.

Grange liet na de wedstrijd weten een operatie aan zijn schouder te ondergaan. Volgens Grange is een ingreep noodzakelijk als hij behalve in de slalom ook nog in andere disciplines actief wil blijven. (Novum)