6 redenen om uit te gaan

1 theater

Ik ben geen racist - fABULEUS

Utrecht: Stadsschouwburg. Tijden: 13.30 & 19.30u. Kaarten: 7,50-14,50 euro. Leeftijd: 14+. www.tweetakt.nl

Vandaag twee keer te zien op het festival Tweetakt: Ik ben geen racist, een bewerking van de gelijknamige jeugdroman van Per Nilsson. Een gewone jongen raakt toevallig verzeild in een partij die fel anti-islam is. Ongewild wordt hij de gevaarlijkste en meest gezochte jongeman van het land, terwijl hij onschuldig is. Maar kan hij dat ook bewijzen?

2 debat

Arabische Lente – feest van de democratie?

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 20.00u. Toegang: 15 euro (lidm. niet verplicht). www.melkweg.nl

Een avond in de Melkweg met debat, talkshows, interviews en muziek rond de recente ontwikkelingen in de Arabische wereld. Met o.a. Femke Halsema, Frans Timmermans, Petra Stienen, Tineke Ceelen, Marietje Schaake en Hasnae Bouazza.

3 (vrouwen)theater

High Heels in Concert

Eindhoven: Parktheater. Tijd: 20.00u. Entree: 17,50-25 euro. www.parktheater.nl

Birgit Schuurman, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot en Dennis kruipen in de huid van een Amsterdamse carrièrevrouw / moeder / vrijbuiter / yogafan. Onderwerpen die uitgebreid aan bod komen: winkelen, lunchen, sauna, sex, nieuwe aanwinsten, ‘carrière of toch kinderen?’ en natuurlijk mannen. Tournee t/m 30 mei (www.attheater.nl).

4 muziek

You’ve Got Style!

Amsterdam: Pakhuis Wilhelmina. Tijd: 20.00u. Toegang: gratis. www.cafepakhuiswilhelmina.nl

You’ve Got Style is een popfestival dat drie keer per studiejaar plaatsvindt. Muzikanten van de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam presenteren een breed scala aan stijlen als punk, electro, hiphop en rock. Ook op 23 maart.

5 lezing

De techniek van geluk

Amsterdam: Crea. Tijd: 20.30u. Kaarten: 5 euro, studenten gratis. www.allemaalgelukkig.nl

In hoeverre hebben de auto, Web 2.0 en de kruimeldief invloed op onze ervaring van geluk? Tijdens deze derde lezing van de reeks ‘Allemaal gelukkig!’ zal vanuit een technologische invalshoek de maakbaarheid van geluk worden onderzocht. Met o.a. Jan Vorstenbosch (schrijver Ode aan twaalf huishoudelijke apparaten), Martijntje Smits (onderzoeker Rathenau Instituut) en Boris Veldhuijzen van Zanten (internetentrepreneur) over de rol die technologie speelt bij de gelukservaring.

6 lichtkunstroute

Sol Lumen wandelingen

Utrecht: vertrek v.a. VVV, Domplein om 20.00u (do-za ook om 21.00u). T/m 26 mrt. Gratis. Res: 0900-128 87 32. www.trajectumlumen.nl

Ter gelegenheid van het 375-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht verbinden zeven gekleurde laserstralen van ruim drie kilometer lang het Utrecht Science Park met de binnenstad. Het lichtkunstwerk Sol Lumen schijnt iedere avond tot en met 26 maart en is daarmee een uitbreiding op de permanente lichtkunstroute ‘Trajectum Lumen’. De Sol Lumen wandeling eindigt bij de Neudeflat, waar je eenmalig een uniek uitzicht krijgt vanaf de bovenste verdieping.