200.000 lezers reizen gratis met de trein

Ruim 200.000 mensen hebben gisteren op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein gereisd. Dat meldt NS, die dit voor het tiende jaar mogelijk maakte. Dit jaar mochten voor het eerst ook reizigers die de e-bookversie van het Boekenweekgeschenk op een tablet-pc of een e-reader hadden geladen, gratis met de trein reizen.

Kader Abdolah, de schrijver van het boekje De Kraai, dat dit jaar het Boekenweekgeschenk is, reisde met een speciale ‘verhalentrein’ van zijn woonplaats Delft naar Utrecht. De schrijver en andere bekende Nederlanders vertelden aan 150 reizigers een verhaal over hun leven, cultuur of familie. Dat paste in het thema van de Boekenweek, die dit jaar gaat over geschreven portretten.

De Boekenweek duurt nog tot en met zaterdag. Iedereen die voor 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt of lid wordt van de bibliotheek, krijgt het geschenk.