In beeld: Benghazi na eerste nacht Odyssey Dawn

Het verkoolde lichaam van een Gaddafi-strijder in Benghazi na luchtaanvallen van de gealiieerde troepen.

Reuters-fotograaf Finnbar O’Reilly was vandaag ten zuiden van Benghazi op zoek naar de resultaten van een nacht bombarderen door de Franse luchtmacht. Tientallen smeulende wrakken van tanks en voertuigen die schijnbaar bij Gaddafi’s troepen hoorden liggen langs een weg verspreid. Sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Opstandelingen staan bij de lijken van Gaddafi-strijders. Opstandelingen staan bij de lijken van Gaddafi-strijders.

Een Libiër legt een doek over het lijk van een soldaat loyaal aan Gaddafi. Een Libiër legt een doek over het lijk van een soldaat loyaal aan Gaddafi.

Libiërs bij een uitgebrand wrak en de lichamen van Gaddafi-strijders. Libiërs bij een uitgebrand wrak en de lichamen van Gaddafi-strijders.

Een verkoold lichaam in een uitgebrand voertuig van Gaddafi-troepen.Een verkoold lichaam in een uitgebrand voertuig van Gaddafi-troepen.

Een opstandeling schiet in de lucht op gebied dat voor de luchtaanvallen nog door Gaddafi bezet werd.Een opstandeling schiet in de lucht op gebied dat voor de luchtaanvallen nog door Gaddafi bezet werd.

Lijk van wat volgens opstandelingen een soldaat van Gaddafi was.Lijk van wat volgens opstandelingen een soldaat van Gaddafi was.

Smeulende wrakken na luchtaanvallen van de geallieerden.Smeulende wrakken na luchtaanvallen van de geallieerden.

Voertuigen van Gaddafi’s troepen explodeerden nog lang na de luchtaanval. Foto Reuters / Goran TomasevicVoertuigen van Gaddafi’s troepen explodeerden nog lang na de luchtaanval. Foto Reuters / Goran Tomasevic

Grote explosie na bombardementen op kolonne’s van Gaddafi’s troepen. Foto Reuters / Goran TomasevicGrote explosie na bombardementen op kolonne’s van Gaddafi’s troepen. Foto Reuters / Goran Tomasevic

Een tank ontploft bij Benghazi. Foto Reuters / Goran TomasevicEen tank ontploft bij Benghazi. Foto Reuters / Goran Tomasevic