Ajax onderuit bij ADO Den Haag

Ajax heeft vanmiddag met 3-2 verloren bij ADO Den Haag. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde Timothy Derijck de winnende treffer voor de formatie van oud-Ajacied John van den Brom.

Beide ploegen begonnen voortvarend maar het gebrek aan effectiviteit brak de Amsterdammers wederom op. Frantisek Kubik tekende namens ADO na een half uur voor de 1-0. In de 70e minuut maakte Jan Vertonghen gelijk, waarna een fraai Haags kwartiertje begon. Kort na de gelijkmaker scoorde Lex Immers voor de thuisploeg, vijf minuten voor tijd trok Christian Eriksen de stand weer gelijk. Maar Ajacieden die dachten een punt te hebben gewonnen rekenden buiten oud-Feyenoorder Timothy Derijck: een minuut later zette hij de eindstand op het scorebord.

Vanmiddag nog:
Excelsior-FC Twente
Roda JC-Feyenoord
PSV-FC Utrecht