Paul de Leeuw stopt show

Amsterdam, 19 maart. Paul de Leeuw stopt na dit seizoen met zijn tv-programma De Madiwodovrijdagshow. In een verklaring schrijft De Leeuw: „Hoewel ik met heel veel plezier aan het programma heb gewerkt [...] heb ik behoefte om mijn hoofd vrij te maken en na te denken over een volgende uitdaging.”

De dagelijkse talkshow van VARA en BNN lag vanaf het begin in augustus onder vuur door de tegenvallende kijkcijfers: 300.000 kijkers; laag voor een tv-kanon als De Leeuw. Na de winterstop werd het beter: 450.000 kijkers. Tv-critici constateerde dat De Leeuw te groot was om een co-presentator naast zich te dulden. Ex-schaatser Erben Wennemars verdween snel. Filemon Wesselink deed na de winterstop reportages, terwijl De Leeuw in de studio de gasten ontving. De laatste show is op 27 mei.