Israël voert luchtaanvallen uit na rakettenregen uit Gaza

Israël heeft vanmiddag doelen van Hamas in Gaza bestookt nadat Palestijnse militanten vanochtend meer dan vijftig raketten op het land afvuurden. Bij de raketaanvallen raakten twee Israëli’s gewond. De Israëlische tegenactie leidde tot vijf gewonden aan Palestijnse kant.

Volgens de Israëlische krant Haaretz zijn er al maanden niet zoveel raketten vanuit Gaza op het zuiden van Israël afgevuurd. De meeste van de vijftig raketten van vanochtend kwamen in de Negevwoestijn terecht, maar een aantal kwam in zuid-Israëlische plaatsen terecht. Twee Israëlische burgers raakten daarbij lichtgewond en ook werd een gebouw beschadigd.

De fundamentalistisch-islamitische beweging Hamas, die de Gazastrook bestuurt, zei tien van de vijftig aanvallen te hebben uitgevoerd en legde de volgende verklaring af:

“Het treffen van doelen van de vijand was een antwoord op de aanhoudende zionistische aanvallen op de Gazastrook. De laatste aanval was twee dagen geleden, toen twee van onze strijders omgebracht werden.”

Het Israëlische leger voerde vanmiddag vergeldingsacties in Gaza uit. Bij luchtaanvallen op doelen van Hamas raakten volgens doktoren in Gaza vijf officieren van Hamas en een Palestijns jongetje gewond.