Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

In beeld: jet neergeschoten in Benghazi

A parachute (L) is ejected from a Libyan jet bomber as it crashes after being hit over Benghazi on March 19, 2011 as Libya's rebel stronghold came under attack, with at least two air strikes and sustained shelling of the city's south sending thick smoke into the sky. AFP PHOTO/PATRICK BAZ
A parachute (L) is ejected from a Libyan jet bomber as it crashes after being hit over Benghazi on March 19, 2011 as Libya's rebel stronghold came under attack, with at least two air strikes and sustained shelling of the city's south sending thick smoke into the sky. AFP PHOTO/PATRICK BAZ

Boven de door Libische opstandelingen verdedigde stad Benghazi is een straaljager neergeschoten. Het vliegtuig was in handen van rebellen, en neergeschoten door eigen vuur.

Een verslaggever van Reuters: “Ik zag het vliegtuig rondcirkelen toen het uit de wolken kwam. Het leek op een doel af te gaan. Het werd geraakt en ging recht naar beneden in vlammen. Een enorme rookkolom steeg op.”

Alle foto’s zijn gemaakt door Patrick Baz voor persbureau AFP.

De NOS wist filmbeelden te maken van het moment dat de jager wordt neergeschoten: