Alles voor het wonder

Boven een Praxis in Amsterdam-Osdorp is een designkinderwereld voor Amsterdam-Zuidmoeders.

Milk & Lemonade in Amsterdam. foto MAARTEN VAN HAAFF
Milk & Lemonade in Amsterdam. foto MAARTEN VAN HAAFF

Wat

Milk + Lemonade, een nieuwe ‘inspirerende kinderwereld’ met een oppervlakte van 2.650 vierkante meter. De winkel ligt op een treurige locatie boven een Praxis in Amsterdam-Osdorp, maar mikt op moeders in spe, die zich – verblind door hormonen – in hun hoofd halen dat voor hun baby alleen het allerbeste goed genoeg is.

Wat hebben ze

Nagenoeg alles voor aanstaande ouders. Voor dikke buiken is er het jonge positiekledingmerk Queen Mum, en voor het nieuwe wonder zijn er labels met blije, prijzige kinderkleding: Mini Rodini, Imps & Elfs, Borez en Moodstreet. De maten lopen tot en met 140 (10 jaar), maar de winkel concentreert zich op baby’s en peuters. Dus zijn er kinderwagens, kinderkamers, kinderstoelen en al het andere waar je kinder voor kunt zetten.

Ecomama’s vinden er een wiegje van stevig karton van Green Lullaby voor 69,95 euro, dat overigens vervaarlijk wiebelt. Voor 999,95 euro schaf je er een ‘Zomerzon Pipo Wagen’ aan, een houten speelgevaarte dat groter is dan menige Amsterdamse tuin. En er is nog veel meer zinloos leuks, zoals een designtuinbadje/zandbak in de vorm van een cupcake.

Hoe ziet het eruit

Bij binnenkomst oogt de enorme ruimte kaal en industrieel, maar loop je verder, dan ontdek je knusse hoekjes. De inrichting – door Studio IJM van Frank Visser – wordt bepaald door houten sculpturen in caravanvorm, waarin je kunt zitten. Voor de huiskamersfeer zijn er retrolampen en hebben de kastjes een fiftieslook.

Midden in de zaak kun je op oude blauwe chesterfields een salade of scones met jam en clotted cream eten. De naastgelegen peuterpaskamer zit in een spannend holletje, waar je als volwassene niet kunt staan. Niet zo handig met het aan- en uittrekken van peuterskinnyjeans.

Hoe word je geholpen

Met veel toewijding, door een cordon lief lachende meisjes. De één prijst mijn keuze voor een vaalgewassen kinderspijkerbroek, de ander haalt ongevraagd bijpassende shirtjes die je meteen in de verleiding brengen.

Voor wie

Moeders uit Amsterdam-Zuid, of voor hen die dat graag willen zijn. Niet voor niets trok de winkel de in Zuid beroemde Dokter Papa aan.

Deze doctorandus, wiens achternaam écht Papa is, verhuist deze week zijn echocentrum naar Milk + Lemonade. Eerder lieten presentatrice Bridget Maasland en model Doutzen Kroes bij Papa al een 3D-pretecho maken. Doutzen op de website: „We zijn heel dankbaar voor de geweldige uitleg, drs. Papa heeft er alle tijd voor genomen.” Kosten: 125 euro, inclusief dvd. Geen geld voor een blik op het Wonder.