Nederland nog niet gevraagd om bijdrage militaire interventie Libië

Nederland is vooralsnog niet gevraagd om mee te doen aan een militaire actie in Libië. Dat zei minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken, VVD) vanochtend op Radio 1. Volg ons liveblog voor de laatste ontwikkelingen.

Rosenthal bekijkt wat Nederland zou kunnen betekenen in een actie tegen de Libische leider Moammar Gaddafi. Hij zei “verheugd” te zijn over de resolutie die de VN heeft aangenomen.

“Met veel instemming heb ik kennis genomen van de heldere resolutie van de VN Veiligheidsraad. Het stelt de internationale gemeenschap in staat maatregelen tegen hem te treffen”, aldus de minister eerder al tegen de NOS.

Premier Rutte: stevige maatregelen mogelijk
Premier Rutte is ook blij met de VN-resolutie over Libë. “De resolutie gaat verder dan alleen het instellen van een vliegverbod. Het maakt stevige maatregelen mogelijk om burgers in Libië te beschermen”, zegt een woordvoerder van de premier tegen de NOS.