Kort nieuws Sport

Van Geel: Castaignos huren van Inter Milaan

Rotterdam. Feyenoord hoopt voetballer Luc Castaignos volgend seizoen te huren van de Italiaanse topclub Internazionale. Dat zegt toekomstig technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdamse club tegen weekblad NUsport. De 18-jarige aanvaller Castaignos maakt komende zomer de overstap van Rotterdam naar Milaan. Castaignos speelde dit seizoen 27 competitiewedstrijden bij Feyenoord, waarin hij elf keer een doelpunt maakte. Van Geel, nu nog technisch directeur van eredivisieclub Roda JC in Kerkrade, beseft dat de kans van slagen klein is. „Uit interviews met Castaignos begrijp ik dat hij vooralsnog liever bij Inter de concurrentie aangaat met Diego Milito en Samuel Eto’o. Maar als hij er deze zomer achterkomt dat hij in Italië niet aan spelen toekomt, verandert hij misschien van mening.” De aanstaande ‘TD’ van Feyenoord is daarom hoopvol gestemd. „Als Castaignos hier volgend seizoen op huurbasis speelt, kan hij zich verder ontwikkelen. Hij is nog maar achttien.” De zaakwaarnemer van Castaignos wil niet op de zaken vooruitlopen. (Novum)

Ibrahimovic mist derby in Milaan tegen Inter

Milaan. De Italiaanse voetbalclub AC Milan moet het op 3 april in de derby tegen Internazionale stellen zonder Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse aanvaller is voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart, afgelopen zondag tegen Bari (1-1). Ibrahimovic mist om die reden ook de confrontaties met Palermo en Fiorentina. Ibrahimovic werd tegen Bari, hekkensluiter in de Serie A, een kwartier voor tijd uit het veld gestuurd nadat hij een tik had uitgedeeld in de maagstreek van verdediger Marco Rossi. Het was de vijfde rode kaart uit de carrière van de Zweedse international. De oud-Ajacied is dit seizoen wederom topscorer van AC Milan, maar kwam in de laatste zeven competitiewedstrijden slechts één keer tot scoren voor de rossoneri. Milan gaat aan kop in Italië met een voorsprong van vijf punten op stadgenoot en aartsrivaal Internazionale en zes punten op AS Napoli. (Novum)

Tennisser Söderling verliest in Indian Wells

Indian Wells. Robin Söderling is er niet in geslaagd de achtste finales in het tennistoernooi in Indian Wells te bereiken. De Zweed verloor vannacht in Florida in twee sets van de Duitser Philipp Kohlschreiber: 7-6 en 6-4. Söderling, als vierde geplaatst, liet in de openingsset vijf setpoints onbenut. In de tweede set had Kohlschreiber aan één breakpoint voldoende. De Spanjaarden Rafale Nadal, Albert Montanes en Tommy Robredo bereikten ook de laatste zestien. Nummer één van de wereld Nadal won met 6-3 en 6-1 van de Amerikaan Ryan Sweeting. In de volgende ronde treft de als eerste geplaatste Nadal de Indiër Somdev Devvarman, die de Belg Xavier Malisse in drie sets uitschakelde: 6-1, 3-6 en 7-6. Bij de vrouwen won de als eerste geplaatste Deense Caroline Wozniacki met 6-1 en 6-3 van de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez. (Novum)

Evans steviger aan kop in Tirreno-Adriatico

Macereta. Wielrenner Cadel Evans heeft zijn leidende positie in de Tirreno-Adriatico gisteren verstevigd. De Australiër sprintte naar de ritzege in de zesde etappe van Ussita naar Macerata. In een groep met favorieten bleef hij de Italianen Giovanni Visconti en Michele Scarponi voor. Wout Poels was op de zesde plaats de beste Nederlander, Robert Gesink kwam als achtste aan. Door bonificatieseconden heeft oud-wereldkampioen Evans nu negen seconden voorsprong op Scarponi in het klassement. De Italiaan Ivan Basso is op twaalf seconden van de Australiër derde, voor Gesink die vijftien seconden achterstand heeft. (Novum)