‘Berlusconi had ten minste dertien keer seks met Ruby’

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi had in 2010 zeker dertien keer seks met de minderjarige 'Ruby'.
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi had in 2010 zeker dertien keer seks met de minderjarige 'Ruby'. Foto AP

Berlusconi heeft minimaal dertien keer betaalde seks gehad met de minderjarige Karima El-Marough, ook wel ‘Ruby’. Het Openbaar Ministerie in Milaan liet dat vandaag weten aan Italiaanse media. Het gaat om seksuele ontmoetingen op Valentijnsdag 2010 en in de drie maanden daarna.

De nachtclubdanseres Ruby, destijds 17 jaar oud, was te gast op de seksfeesten die Berlusconi in die periode gaf. Volgens het gerechterlijk onderzoek werden de aanwezige dames door Berlusconi aangeraakt op intieme plekken, en vice versa. Berlusconi en Ruby hebben tot nu toe altijd ontkend.

Het document waarin de aantijgingen staan, vermeldt ook hoe de seksfeesten (of ‘Bunga-Bunga parties’) verliepen. Na het diner deden de dames hun best op een erotische dans, waarna Berlusconi een of meerdere van hen uitkoos voor seks. In totaal zou het om 33 meisjes gaan, van wie Ruby de enige minderjarige was.

Op 6 april staat Berlusconi, nu 74 jaar oud, terecht in Milaan. Hij wordt verdacht van het bevorderen van prostitutie met minderjarigen. Bovendien zou hij zijn macht misbruikt hebben om Ruby uit een politiecel te bevrijden nadat ze was aangehouden voor diefstal.