Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

New Kids Nitro: in december in uw bioscoop

De New Kids komen terug! Na het onverwacht grote succes van Turbo keren de vijf Brabantse anti-helden terug op het witte doek. Eyeworks trekt een nieuwe zak geld open voor het vervolg Nitro.

Harder, Brabantser en… sneller. Zo introduceerden de makers Steffen Haars en Flip van der Kuil de film zojuist in Bitterzoet, Amsterdam. De opnames starten over twee maanden zodat de film komende winter in de bioscoop draait.

Het script is al klaar; de heren begonnen al met schrijven na de première van Turbo begin december. Die film bereikte binnen drie dagen de gouden status, toen een record. Uiteindelijk haalde het bioscoopdebuut van New Kids platina. Reden genoeg voor de productiemaatschappij van Reinout Oerlemans om het avontuur opnieuw aan te gaan met de Maaskantenaren.