In beeld: Japan een dag na de aardbeving

De haven van Kesennuma, Miyagi prefectuur. Foto AFP / Jiji

De ongekende schade begint langzaam duidelijk te worden een dag na de aardbeving voor de kust van Noordoost-Japan, gevolgd door een tsunami die alles op haar weg vernielde. Het officiële dodenaantal staat op 574 en er zijn nog 586 mensen vermist. Hier enkele beelden van vandaag:

Het stadje Kesennuma, Miyagi prefectuur. Foto AP / KyodoHet stadje Kesennuma, Miyagi prefectuur. Foto AP / Kyodo

De stad Sendai, hoofdstad van de prefectuur Miyagi. Foto AP / Junji KurokawaDe stad Sendai, hoofdstad van de prefectuur Miyagi. Foto AP / Junji Kurokawa

De haven van Sendai. Foto AP / Koji SasaharaDe haven van Sendai. Foto AP / Koji Sasahara

Het ondergelopen vliegveld van Sendai. Foto Reuters / Jo Yong-HakHet ondergelopen vliegveld van Sendai. Foto Reuters / Jo Yong-Hak

Een geïmproviseerde landingsplaats voor een helikopter in Minamisanriku, Miyagi prefectuur. Naast de cirkel staat de tekst - duizend dekens - . Met ruim tienduizend mensen, ongeveer de halve bevolking, is geen contact sinds de aardbeving. Mogelijk zijn ze vermist. Foto Reuters / KyodoEen geïmproviseerde landingsplaats voor een helikopter in Minamisanriku, Miyagi prefectuur. Naast de cirkel staat de tekst - duizend dekens - . Met ruim tienduizend mensen, ongeveer de halve bevolking, is geen contact sinds de aardbeving. Mogelijk zijn ze vermist. Foto Reuters / Kyodo

Minamisanriku, Miyagi prefectuur. Foto Reuters / KyodoMinamisanriku, Miyagi prefectuur. Foto Reuters / Kyodo

Een door het water overvallen trein in Higashimatsushima, Miyagi prefectuur. Foto AP / KyodoEen door het water overvallen trein in Higashimatsushima, Miyagi prefectuur. Foto AP / Kyodo

Ook de luchtmacht werd overvallen. Een vliegbasis in Higashimatsushima Miyagi prefectuur. Foto Reuters / KyodoOok de luchtmacht werd overvallen. Een vliegbasis in Higashimatsushima Miyagi prefectuur. Foto Reuters / Kyodo

    • Hans van der Lugt