AZ en Heracles winnen, Heerenveen en Vitesse gelijk

De nummer zes van de Eredivisie, AZ, heeft vanavond met 1-2 gewonnen bij Roda JC. Heracles won ook, met 4-1 van Excelsior. SC Heerenveen en Vitesse speelden gelijk (1-1).

Kolbeinn Sigthorsson opende in Kerkrade zes minuten na rust de score voor de Alkmaarders, maar Mads Junker maakte twintig minuten later gelijk. Twee minuten na de 1-1 stond AZ weer voor. Maarten Martens scoorde de winnende treffer.

Door de zege staat AZ zeker tot zondag vierde op de ranglijst. ADO Den Haag heeft nu een punt achterstand op de Alkmaarders, maar kan dat morgenmiddag weer goedmaken. Dan spelen de Hagenaars tegen De Graafschap. Roda blijft zevende.

Gelijkspel SC Heerenveen en Vitesse
SC Heerenveen heeft na drie nederlagen weer eens een punt gepakt. Op bezoek bij Vitesse scoorden de Friezen een late gelijkmaker: 1-1. Daryl Janmaat was de grote man bij Heerenveen. Hij schoot na 89 minuten raak. Marti Riverola had Vitesse aan het einde van de eerste helft op voorsprong gezet.

Heerenveen en Vitesse zien geen direct gevolg van de remise. De Friezen blijven negende, Vitesse staat nog altijd vijftiende.

Heracles verslaat Excelsior met 4-1
Heracles behaalde in eigen huis een ruime overwinning op Excelsior. In Almelo waren de Heraclieden met 4-1 te sterk voor de Rotterdamse degradatiekandidaat.

Excelsior kwam halverwege de eerste helft al met tien man te staan toen verdediger Daan Bovenberg een rode kaart kreeg. Heracles maakte al snel van het veldoverwicht gebruik en kwam na ruim een half uur dankzij middenvelder Fledderus op 1-0.

Na de rust breidde Heracles zijn voorsprong verder uit via goals van Kwam Quansah en Mark Looms. Excelsior-spits Guyon Fernandez maakte in de 75e minuut nog een tegentreffer (3-1), waarna Glynor Plet de eindstand in blessuretijd op 4-1 bepaalde.

Heracles klimt door de zege voorlopig van de twaalfde naar de tiende plaats. Concurrenten NEC en NAC Breda spelen echter morgen nog. Excelsior blijft de nummer zestien van de Eredivisie. De ploeg verloor de laatste drie wedstrijden.