David Broder overleden

Rotterdam, 12 maart. Journalist David Broder, jarenlang de toonaangevende politieke verslaggever van The Washington Post, is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden. Ook toen hij al een gerenommeerd politiek commentator was bleef Broders uitgangspunt dat het voeren van veel gesprekken met kiezers onontbeerlijk is om de politiek te begrijpen. Hij bleef niet in Washington, maar reisde iedere verkiezingsronde weer het land door om aan te kloppen bij gewone Amerikanen en ze aan te spreken bij campagnebijeenkomsten. Allengs echter begon zijn rol als columnist en uitgesproken televisiecommentator zijn werk als verslaggever te overschaduwen. De nuchtere reporter ontpopte zich ten tijde van het Lewinsky-schandaal tot een morele scherprechter en belichaming van het Washingtonse establishment. Hij was daarbij zeer kritisch over president Clinton.