Zoek de Dom

Utrecht. Utrecht heeft de Dom hoog zitten. Het stadsbestuur wil dat geen enkel gebouw de 112 meter hoge toren overstijgt omdat het al eeuwen het gezicht van de stad bepaalt. "Maar als je van buiten het centrum naar binnen kijkt, blijkt de Dom helemaal niet op te vallen", zegt fotograaf Raimond Wouda. Hij maakte vijf stadsgezichten waarin de Dom telkens in beeld is. Voor de foto hiernaast stond hij op de zeventiende verdieping van een flat in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Op de voorgrond zie je de monumentale boerderij Hof ter Weijde. Ooit behoorde deze toe aan de kloosterorde der Johanniters, nu is hij van de boerenfamilie Van Vuuren. Leidsche Rijn wil op deze plek een winkelcentrum bouwen. Dat had er al in 2008 moeten staan, maar de onderhandelingen met de bewoners verlopen moeizaam. De foto's van Raimond Wouda zijn vanaf vandaag te zien op de tentoonstelling Stadsgezichten in het Centrum Beeldende Kunst Utrecht.
Utrecht. Utrecht heeft de Dom hoog zitten. Het stadsbestuur wil dat geen enkel gebouw de 112 meter hoge toren overstijgt omdat het al eeuwen het gezicht van de stad bepaalt. "Maar als je van buiten het centrum naar binnen kijkt, blijkt de Dom helemaal niet op te vallen", zegt fotograaf Raimond Wouda. Hij maakte vijf stadsgezichten waarin de Dom telkens in beeld is. Voor de foto hiernaast stond hij op de zeventiende verdieping van een flat in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Op de voorgrond zie je de monumentale boerderij Hof ter Weijde. Ooit behoorde deze toe aan de kloosterorde der Johanniters, nu is hij van de boerenfamilie Van Vuuren. Leidsche Rijn wil op deze plek een winkelcentrum bouwen. Dat had er al in 2008 moeten staan, maar de onderhandelingen met de bewoners verlopen moeizaam. De foto's van Raimond Wouda zijn vanaf vandaag te zien op de tentoonstelling Stadsgezichten in het Centrum Beeldende Kunst Utrecht.

Utrecht heeft de Dom hoog zitten. Het stadsbestuur wil dat geen enkel gebouw de 112 meter hoge toren overstijgt omdat het al eeuwen het gezicht van de stad bepaalt.

„Maar als je van buiten het centrum naar binnen kijkt, blijkt de Dom helemaal niet op te vallen”, zegt fotograaf Raimond Wouda. Hij maakte vijf stadsgezichten waarin de Dom telkens in beeld is.

Voor de foto hiernaast stond hij op de zeventiende verdieping van een flat in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Op de voorgrond zie je de monumentale boerderij Hof ter Weijde. Ooit behoorde deze toe aan de kloosterorde der Johannieters, nu is hij van de boerenfamilie Van Vuuren.

Leidsche Rijn wil op deze plek een winkelcentrum bouwen. Dat had er al in 2008 moeten staan, maar de onderhandelingen met de bewoners verlopen moeizaam.

De foto’s van Raimond Wouda zijn vanaf vandaag te zien op de tentoonstelling Stadsgezichten in het Centrum Beeldende Kunst Utrecht.