Formule 1-wagen door Nederlander ontleed en aan plafond gehangen

Foto Wenn.com

Ze staan bekend om hun waakzaamheid bij het verbergen van de geheimen rondom het binnenwerk van hun 30 miljoen euro kostende bolides. Maar er is één Formule 1-team wiens baas de concurrenten trotseert en zegt: “Natuurlijk, Paul Veroude, Nederlandse kunstenaar: exposeer het hele zootje maar op de Mercedes Benz World tentoonstelling in Londen.”

Vijf jaar geleden mocht Veroude van die F1-baas, Nick Fry, al eens een Honda ontleden. Onderdelen werden stuk voor stuk door transparante draadjes in de lucht gehouden. Het sorteert een effect alsof de bolide een milliseconde eerder is geëxplodeerd alvorens de tijd bevroor. The Daily Mail wijdde er gisteren enkele foto’s aan.

Nu Fry het team van Mercedes runt en Veroude nog steeds graag met draad en wagen speelt, hangt Michael Schumachers auto aan het plafond. De Nederlander demonteerde ruwweg 3.200 onderdelen die Mercedes’ monteurs juist in 200.000 uur in elkaar zetten. De Formule 1-wagen weegt, dankzij materialen al carbon, aluminium, titanium en magnesium, rond de 600 kilo.

    • Jules Seegers