Nederlandse journalist onder vuur in Libië

GPD-verslaggever Harald Doornbos is vrijdag in Libië beschoten door troepen van Gaddafi. Doornbos reed samen met onder meer zijn vrouw en twee Libische gidsen in een rebellenkonvooi, toen het vuur op hen werd geopend.

Dit zegt hij er vanmiddag over op twitter:

“Afgelopen vrijdag angstige momenten beleefd nabij het dorpje Ras Lanuf. We reden een hinderlaag in van Kadhafi troepen [...] We reden in onze eigen auto mee in een rebellenkonvooi toen Gaddafi troepen met machinegeweren en mortieren het vuur op ons openden [...] Direct uit de auto gesprongen, achter de wagen dekking gezocht en vervolgens gekeerd en weggescheurd…angstaanjagende ervaring…”

Doornbos maakte een filmpje van het moment waarop hij en zijn medepassagiers beschoten werden en dekking zochten achter de auto.

“Alles goed afgelopen voor ons. Weet niet precies hoeveel slachtoffers er vielen in andere auto’s, 1 dode, zes gewonden vertelde iemand me.”