Zoekactie naar overlevenden aardbeving Nieuw-Zeeland gestaakt

Reddingswerkers tussen het puin van een gebouw in een straat in Christchurch. Foto: AP / Mark Baker

Reddingswerkers zijn gestaakt met de zoekactie naar overlevenden van de aardbeving in de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland.

Meer dan tweehonderd mensen worden nog vermist, maar volgens de autoriteiten is het onmogelijk dat iemand zo lang onder het puin in leven kan zijn gebleven. Onder de vermisten zijn tientallen buitenlanders, voornamelijk cursisten en docenten van een Engelse taalschool die was gevestigd in een gebouw dat door de aardbeving volledig is ingestort.

Vorige week dinsdag trof een aardbeving van 6.3 op de schaal van Richter aan het begin van de middag de stad en richtte een enorme ravage aan. Volgens premier John Key is de aardbeving een van de grootste natuurrampen in Nieuw-Zeeland ooit.

Volgens deskundigen kunnen de opruimwerkzaamheden in het centrum van de getroffen stad Christchurch nog maanden duren. Tienduizenden bewoners van Christchurch zitten nog zonder energie en water. Het dodental als gevolg van de aardbeving kan naar verwachting nog oplopen tot 240.

Vorige week plaatsten we op nrc.nl een fotoserie met luchtfoto’s die de schade tonen die de aardbeving heeft aangericht. Bekijk de fotoserie hier.