Opinie

Warm onthaal in stembureau

Als voorzitter van het stembureau ben ik blij met ons vierde lid, een geëmancipeerde gepensioneerde man. Altijd hulpvaardig, altijd goed voor een leuke opmerking om de kleurrijke inloop die ons stembureau rijk is, op het gemak te stellen. In het wat minder drukke late middaguurtje komt een jonge moeder binnen met haar twee kleine dochtertjes.

Als voorzitter van het stembureau ben ik blij met ons vierde lid, een geëmancipeerde gepensioneerde man. Altijd hulpvaardig, altijd goed voor een leuke opmerking om de kleurrijke inloop die ons stembureau rijk is, op het gemak te stellen.

In het wat minder drukke late middaguurtje komt een jonge moeder binnen met haar twee kleine dochtertjes.

Het vierde lid voelt zich geroepen het gezelschap warm te onthalen: „Hé, waar hebben jullie je papa gelaten. Mocht je soms zonder hem komen stemmen omdat hij het eten klaarmaakt. Kom je straks ook met hem mee?” Het drietal is even sprakeloos, maar dan antwoordt moeder waardig: „Wij zijn gescheiden.”

SEÇiL ARDA