Technisch directeur vertrekt bij Willem II

Willem II moet bezuinigen en heeft geen geld meer voor twee directeuren. Henry van der Vegt stapt op.

Technisch directeur Henry van der Vegt vertrekt aan het einde van het seizoen bij Willem II. In onderling overleg is besloten het aflopende contract van de 38-jarige oud-speler van de club niet te verlengen. Van der Vegt was sinds 2009 als technisch directeur werkzaam bij de hekkensluiter van de eredivisie.

Willem II zegt zich vanuit financieel oogpunt geen tweekoppige directie te kunnen veroorloven. Daarop gaf Van der Vegt zelf aan zijn werkzaamheden neer te leggen. Willem II, die nu geen algemeen directeur heeft, zoekt nu iemand die de functies van algemeen en technisch directeur kan combineren.

„De afgelopen twee seizoenen heeft Willem II noodgedwongen een forse stap terug moeten doen”, zegt Van der Vegt. „Ik was genoodzaakt de selectie sterk te saneren en ook voor de nabije toekomst zijn naar mijn mening de mogelijkheden om een prestatiemodel bij Willem II neer te zetten beperkt. Dat past niet bij mijn ambities.” Voorzitter Paul Bottelier van de raad van commissarissen van Willem II, begrijpt het besluit van Van der Vegt en geeft aan dat Willem II moet bezuinigen. „Zeker bij degradatie maar ook in het geval van handhaving is een afgeslankte invulling van de directie noodzakelijk.”(Novum)