Libische oliestad Brega gebombardeerd

A rebel holds his ears as a bomb launched by a Libyan air force jet loyal to Libya's leader Muammar Gaddafi explodes in the desert near Brega, March 2, 2011. REUTERS/Joel Silva/Folhapress (LIBYA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY) NO ONLINE USE. NOT FOR SALE FOR INTERNET DISPLAY. TEMPLATE OUT. BRAZIL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN BRAZIL
A rebel holds his ears as a bomb launched by a Libyan air force jet loyal to Libya's leader Muammar Gaddafi explodes in the desert near Brega, March 2, 2011. REUTERS/Joel Silva/Folhapress (LIBYA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY) NO ONLINE USE. NOT FOR SALE FOR INTERNET DISPLAY. TEMPLATE OUT. BRAZIL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN BRAZIL Een vliegtuigbom ontploft in de woestijn bij Brega, gisteren. Foto Reuters / Joel Silva

Het Libische leger heeft vanmorgen de oliestad Brega gebombardeerd, schrijft persbureau Reuters. De stad is in handen van tegenstanders van Gaddafi. Gisteren voerden troepen loyaal aan Gaddafi al aanvallen uit op de stad.

Een ooggetuige laat aan het persbureau weten dat hij een explosie hoorde en een grote krater zag, vlakbij een universiteit voor technische wetenschappen, gericht op de oliesector. De universiteit staat twee kilometer van een belangrijke olie-exportterminal.

Gisteren bombardeerden troepen loyaal aan Gaddafi al luchtbombardementen uit op Ajdabiyah en vielen grondtroepen Brega aan. Het leger probeerde de stad gisteren uit handen van de opstandelingen te krijgen, maar trokken zich na een hevige slag terug.