Kort nieuws voorpagina

Onderzoek tegen Gadaffi bij Strafhof

Den Haag, 3 maart. Hoofdaanklager Ocampo van het Internationale Strafhof in Den Haag onderzoekt of de Libische leider Moammar Gaddafi misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd. De burgerbevolking van Libië is het doelwit van „systematische aanvallen”, zei Ocampo vandaag op een persconferentie. Pagina 9

NAVO doodt 9 Afghaanse jongens

Kabul, 3 maart. De NAVO heeft gisteren verontschuldigingen aangeboden voor het doodschieten van negen jongens in Afghanistan. Militairen hadden de 9- tot 15-jarige jongens aangezien voor opstandelingen. Pagina 8

Rabo-baas: markt huizen gaat op slot

Utrecht, 3 maart. De aangekondigde aanscherping van wetten en regels bij het verstrekken van hypotheken kan ertoe leiden dat de „woningmarkt op slot gaat”. Dat heeft Rabo-bestuursvoorzitter Moerland gezegd. Pagina 17