Kort nieuws Sport

Verlies cricketers tegen Zuid-Afrika

Door onze correspondent

New Delhi, 3 maart. Het Nederlands elftal heeft vanochtend ook zijn derde wedstrijd op het wereldkampioenschap cricket verloren. In de Noord-Indiase stad Mohali liep het verlies tegen Zuid-Afrika op tot 231 runs, een van de zwaarste nederlagen in de geschiedenis van het toernooi. Net als eerder tegen de West-Indies (verlies 215 runs) kon Nederland geen partij leveren. In dezelfde WK-poule kon Ierland gisteren wel voor een verrassing zorgen door het veel grotere cricketland Engeland te verslaan. Grote man aan Ierse zijde was Kevin O’Brien. In vijftig slagbeurten realiseerde hij een century (honderd runs) – een record voor het WK cricket. Na de eerste innings van de Engelsen moesten de Ieren een score van 327 runs inhalen. Het team leek daar niet in te slagen, maar de komst van O’Brien (totaal 113 runs) leidde tot een bloedstollende finale.

Longembolie bij Serena Williams

Los Angeles, 3 maart. Serena Williams is vorige week opgenomen in het ziekenhuis met een longembolie. De 29-jarige tennisster moest worden geopereerd om de bloedprop te verwijderen en liep een hematoom op waar ze met spoed aan behandeld moest worden. De dertienvoudig grandslamwinnares is nu weer thuis. Sinds haar zege op Wimbledon in 2010 kwam ze niet meer in actie. De Amerikaanse blesseerde vorige zomer haar voet door in een stuk glas te stappen en werd daaraan twee keer geopereerd. (AP)

Scout Van der Zee werkt weer bij Ajax

Amsterdam, 3 maart. Hans van der Zee heeft gisteren zijn werk bij Ajax hervat. De hoofdscout werd vorige maand op non-actief gesteld wegens slecht functioneren. Hij won vorige week een arbitragezaak die Ajax aanspande. (Novum)

Oud-international Van Schijndel dood

Schiedam, 3 maart. Oud-international Jan van Schijndel is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de KNVB. Hij won met de Schiedamse club SVV in 1949 de landstitel en speelde zeventien interlands waarvan de laatste drie als aanvoerder. (Novum)