Kort Nieuws Kunst

Dallaporta wint Foam Paul Huf Award

Door onze kunstredactie.

Amsterdam, 3 maart. De Franse fotograaf Raphaël Dallaporta (1980) is de winnaar van de Foam Paul Huf Award 2011. Hij kreeg de prijs voor ondermeer zijn confronterende beelden uit de serie Fragile, waarvoor hij de organen van dode mensen fotografeerde. Voor deze serie bracht Dallaporta zijn fotostudio tijdelijk onder bij een forensisch pathologielab. De Foam Paul Huf Award 2011 wordt jaarlijks uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar. Behalve 20.000 euro wint Dallaporta een tentoonstelling in Foam, die gepland staat voor eind dit jaar.

Unilever sponsor Concertgebouworkest

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 3 maart. Unilever is voor een periode van vijf jaar de nieuwe hoofdsponsor van het Concertgebouworkest, de tweede naast ING. Dat maakte het orkest bekend. Het Concertgebouworkest heeft verder drie huiscomponisten benoemd, wier werken gedurende meer seizoenen centraal staat. Behalve de Duitser Detlev Glanert zijn dat de Nederlanders Richard Rijnvos en Michel van der Aa, die in 2017 een passie componeert voor het orkest.