Kort nieuws Economie

Winst voor schoenenwinkels Macintosh

Rotterdam, 3 maart. Retailgroep Macintosh heeft in 2010 een hogere winst geboekt omdat hun schoenwinkels, variërend van prijsvechters als Scapino tot duurdere ketens als Manfield, meer verkochten. De winst van Macintosh steeg met 11 miljoen euro tot ruim 40 miljoen, bij een licht gestegen omzet van 1,1 miljard. Machintosh heeft ook andere winkelketens, zoals Halfords en Kwantum. (NRC)

Lagere winst ASMI ondanks chipmarkt

Rotterdam, 3 maart. ASMI, maker van machines voor de productie van computerchips, heeft in het vierde kwartaal van 2010 een lagere winst gehaald, ondanks het aantrekken van de wereldproductie van chips. De winst daalde tot 25 miljoen euro door de eenmalige kosten van het omzetten van opties. Zonder deze post was de winst uitgekomen op 43 miljoen euro, bij een omzet van 352 miljoen euro. (NRC)