Hagenezen met sneeuwballen in Oh, Oh Tirol

Beeld uit het televisieprogramma Oh oh Tirol Foto: William Rutten
Beeld uit het televisieprogramma Oh oh Tirol Foto: William Rutten

Twee relletjes moesten de kijker alvast warm maken voor de eerste aflevering van Oh, Oh Tirol, vanavond. Het programma is de opvolger van Oh, Oh Cherso, waarbij feestende Haagse jongeren werden gevolgd in toeristenplaats Chersonissos op Kreta. De Eyeworks-productie trok op het hoogtepunt anderhalf miljoen kijkers. De bijnamen van de hoofdpersonen gingen een eigen leven leiden.

De geruchten dat de nieuwe deelnemer Tatjana (alias Tijgertje) van Oh, Oh Tirol een crimineel verleden zou hebben, werden door moeder Conny in RTL Boulevard vakkundig tegengesproken. „Tatjana deed vroeger dingen die alle kinderen doen”, zei ze. „Zoals in kerktorens klimmen en rijden zonder rijbewijs.”

En van het verhaal dat Barbie tijdens de opnames een skileraar in het gezicht had verwond met een bierglas was ook niets waar, volgens haar manager. Volgens hem ging het alleen om de inhoud van het glas, dat veel ‘scherpe’ ijsklontjes bevatte.

In Oh, Oh Tirol keren de bekende gezichten uit Oh, Oh Cherso terug: Jokertje, Matsoe Matsoe, Sterretje, Sniper, Kabouter, Barbie, Elize en Little Princess. Tatjana, afkomstig uit de Haagse Schilderswijk, met siliconen en altijd in tijgerprint gehuld, moet voor de nodige onderlinge spanning gaan zorgen.

De vaste kijker van Oh, Oh Chersohoeft zich geen zorgen te maken, blijkt na het bekijken van de eerste acht minuten van de aflevering van vanavond, door RTL beschikbaar gesteld. Het principe achter het programma kennen we, en blijft hetzelfde. Alleen speelt de serie zich deze keer af in de Oostenrijkse wintersportplaats Kirchberg.

De grappen in Oh, Oh Tirol doen bijna vertrouwd aan, ook al lijkt het soms alsof ze van tevoren zijn ingestoken. „Het is weer stijvetepelweer”, zegt Sniper zodra hij het vliegtuig in Oostenrijk uitstapt. En Sterretje: „Ik krijg spontaan sneeuwballen.”

Oh, Oh kijken blijft guilty pleasure.

Oh, Oh TirolRTL5, 21.30 - 22.00 uur.