Fans FC Twente belagen voetballers FC Utrecht - Utrecht dient klacht in

Spelers van FC Utrecht zijn gisteravond na de verloren bekerwedstrijd belaagd door FC Twente-fans, meldt RTV Utrecht.

Het gaat om Adam Sarota, Frank Demouge en Ismo Vorstermans. Ze liepen na de halve finale, die door Twente met 1-0 werd gewonnen, naar hun auto toen ze werden belaagd door een groep van 150 Twente-supporters.

Vorstermans werd vastgegrepen en werd geschopt en geslagen. Hij raakte niet gewond.

FC Utrecht gaat een officiële klacht indienen bij de KNVB. De reactie op de website van de club:

“FC Utrecht stelt een onderzoek in naar het voorval en kijkt of er aangifte wordt gedaan tegen de supporters van FC Twente. Wat vaststaat is dat de club een officiële klacht indient bij de KNVB over de situatie rondom het stadion in Enschede. FC Utrecht is van mening dat de spelers die niet bij de selectie zitten, maar wel de wedstrijd bijwonen andere plaatsen in het stadion moeten krijgen en ook over parkeerplaatsen op het stadionterrein moeten kunnen beschikken, hetgeen nu niet het geval was.”