Espresso met John Galliano

Gewaagd ‘Ik wil iets rechtzetten,’ zegt topontwerper John Galliano. ‘Ik houd helemaal niet van Hitler. Hij had een heel slechte smaak.’ We zitten in een Parijse espressobar, de dag nadat bekend is gemaakt dat Galliano zal worden vervolgd voor uitlatingen die hij in een dronken bui heeft gedaan. ‘Zijn lichaam is ook heel hoekig,’ zegt

Gewaagd

‘Ik wil iets rechtzetten,’ zegt topontwerper John Galliano. ‘Ik houd helemaal niet van Hitler. Hij had een heel slechte smaak.’ We zitten in een Parijse espressobar, de dag nadat bekend is gemaakt dat Galliano zal worden vervolgd voor uitlatingen die hij in een dronken bui heeft gedaan. ‘Zijn lichaam is ook heel hoekig,’ zegt hij. ‘Ik zou hem nooit als mannequin vragen voor een van mijn shows. Maar, eerlijk is eerlijk, hij is altijd beter dan Mao of Stalin.’ Hij neemt een slokje van zijn espresso. ‘In vergelijking met Osama Bin Laden valt hij dan weer in het niet. Bin Laden zou niet misstaan op de catwalk. Twintig jaar geleden, bedoel ik. Laat daar geen misverstand over bestaan.’

Ik vraag Galliano naar zijn mening over Gadaffi. Hij zegt onmiddellijk: ‘Ik adoreer Gadaffi. Zijn stijl is totaal onconventioneel, heel gewaagd.’ Een nieuwe werkgever heeft hij niet, niemand heeft nog gebeld. Maar vervelen doet de modeontwerper zich geen moment. De trouwjurk voor Kate Moss moet volgende week af zijn. Galliano spreekt de geruchten tegen dat het topmodel op zoek is naar een andere ontwerper. ‘Het moet een onvergetelijk dag worden voor Kate,’ zegt hij. ‘Daar ga ik voor zorgen.’