Drietal vrij in Ajax-zaak

Drie andere verdachten in de drugszaak rond de fanatieke Ajax-supporters blijven wel vastzitten.

De moeder van een van de hoofdverdachten in de drugszaak rond Ajax is vrijgelaten. De twee hoofdverdachten, Tamara en Daan, blijven voorlopig wel vastzitten op verdenking van handel in drugs. Dat besloot de rechtbank in Amsterdam gisteren tijdens een pro-formazitting. De 54-jarige vrouw werd vorig jaar aangehouden, kort na de arrestatie van haar dochter Tamara (32) en schoonzoon Daan (28). Bij doorzoeking van haar woning vond de politie meer dan een ton aan contant geld en lampen die mogelijk gebruikt werden voor hennepteelt.

De moeder verklaarde voor de rechtbank niet te weten waar het geld vandaan kwam. De politie vermoedt dat het geld afkomstig is van Tamara en Daan, die vlak boven de moeder woonden. Beide verdachten beroepen zich echter op hun zwijgrecht.

In totaal werden zeventien verdachten aangehouden. Behalve de moeder werden gisteren ook twee tussenhandelaren onder voorwaarden vrijgelaten. Een derde tussenhandelaar blijft wel gevangen. Die wordt niet alleen verdacht van drugstransport, maar ook van het runnen van een hennepplantage. (NRC)