De agressieve sf-poëzie van Charlie Sheen

Natuurlijk wisten we al langer dat hij excessief drinkt en drugs gebruikt, maar het lijkt er op dat Charlie Sheen nu echt in een heel nieuwe dimensie is terechtgekomen. Na het nieuws dat hij een New Yorkse hotelkamer voor een nacht om had getoverd tot een soort miniatuur Sodom en Gomorra – compleet met een hoeveelheid coke waar je een levende kerststal mee van sneeuw kunt voorzien, een naakte prostituee opgesloten in een kast en 7.000 dollar aan schade – en de daarop volgende seksfeesten, ‘9/11’ ontkenningen en bijnadoodervaringen, heeft zender CBS Sheens show Two and a Half Men stopgezet.

Charlie Sheen is hier niet blij mee en is begonnen aan een mediaoorlog. Hij verschijnt in vele ochtendshows om uit te leggen dat hij geen drugs of drank meer gebruikt, hij gewoon weer bij zijn familie wil zijn en dat CBS een sukkel is. Hij doet dit echter op zo’n, nou ja, kierewieteske wijze dat de boodschap toch niet helemaal overkomt. Zo zegt hij de verslaving te boven zijn gekomen door de kracht van zijn brein, een brein dat gewone mensen niet aan zouden kunnen: „If you borrowed my brain for five seconds, you’d be like, ‘Dude! Can’t handle it, unplug this bastard!’ It fires in a way that’s maybe not from, uh… this terrestrial realm.” Verder zegt hij dat de enige drugs die hij nu neemt ‘Charlie Sheen’ is, een drug die je niet kunt kopen omdat je dan dood zou gaan: „your face will melt off and your children will weep over your exploded body”. Hij noemt zichzelf een winning warlock met tijgerbloed en Adonis-DNA, die moe is van „pretending he’s not a total bitchin’ rock star from Mars”. Op internet wordt er dankbaar gebruikgemaakt van zijn uitspraken, wat vrij begrijpelijk is: Charlies gekte manifesteert zich in een soort fantastische agressieve sf-poëzie. De teksten worden bij foto’s van pluizige konijntjes of babyluiaarden geplakt, er is een Crazy Quote Generator, een Charlie Winning! Sheen rap en Charlie Motivation Posters: „You’re winning! You’re a G18!”

Ook is er een Who’s Line Is It Anyway?-test. Hierin moet je bepalen of de genoemde quotes van megalomaan Charlie Sheen of despoot Moammar Gaddafi komen. En dat is nog knap lastig.

Ook de Broederlijke Leider was gisteren weer op tv. Net als Sheen wil hij laten zien dat hij er nog is en probeert hij via de media mensen ergens van te overtuigen: zijn gelijk. Gistermiddag klonk Gaddafi’s waarheid: „Het regime heeft nooit op demonstranten geschoten, het komt allemaal door Al-Qaeda, ik kan niet eens aftreden want ik ben geen president, mijn volk is dol op me alleen laten de buitenlandse media dat niet zien: stop de tijd. Ik zet drie jokers in.”

Net als bij Sheen wist iedereen al wel langer dat het niet helemaal pluis was in zijn hersenschors. Door de tv-optredens schittert de waanzin echter plotseling de huiskamers in.

Bij allebei zullen hun pogingen waarschijnlijk niet meer baten.

Renske de Greef