Computer, condooms

Deskundige steelt geheimen uit computer

SAN FRANCISCO, 3 maart - – Een computerdeskundige is gisteren in San Francisco gearresteerd omdat hij onbevoegd gegevens uit het geheugen van een computer had gehaald.

Hij maakte een jaar lang gebruik van de computer via de telefoon, waarbij hij de daarvoor benodigde code wist te omzeilen en gegevens op een met de computer verbonden schrijfmachine kreeg.

De man, de 29-jarige Hugh Ward, werkt bij een computer-firma in Palo Alto.

Hij viel door de mand doordat de machine zelf opgaf dat er misbruik van haar gegevens werd gemaakt.

De eigenaars wilden niet zeggen welk soort informatie was gestolen, wel dat deze 25.000 dollar waard was. (Reuter)

Reclame op t.v. voor condooms

Als overeenstemming kan worden bereikt over de inhoud van de film zal een grote rubberfabriek uit Leerdam op de televisie reclame gaan maken voor condooms.

De fabriek en de STER hebben al een contract afgesloten over de zendtijd.

Voor de eerste maal zal de reclamespot te zien zijn op 1 juni. De STER heeft als voorwaarde gesteld dat de reclame na acht uur moet worden uitgezonden.

De film zal alvorens te worden uitgezonden worden getoond aan de STER en een kleine delegatie uit de Reclameraad, waarschijnlijk zal in de film alleen de verpakking worden getoond.

De STER verwacht dat na de eerste uitzending van de condoomreclame meer fabrikanten van voorbehoedsmiddelen bij de STER zullen aankloppen.

Leger controleert een op de acht Amerikanen

WASHINGTON, 3 maart – - Het Pentagon houdt een achtste van de bevolking in de Verenigde Staten in de gaten. Onderminister van defensie Robert Froehlke verklaarde dit voor een subcommissie van de Senaat en zei verder dat een met elektronische breinen werkende centrale van het Pentagon ook 760.000 organisaties en clubjes in het geheime kaartsysteem heeft. (Reuter)

Weinreb krijgt prijs niet

Door een onzer redacteuren

Amsterdam, 3 mrt. - – De heer F. Weinreb krijgt de Amsterdamse prozaprijs 1970 niet. In een brief aan de jury laten B. en W. van Amsterdam weten, dat de afwijzing niet berust op een beoordeling van literaire kwaliteiten, maar op feiten „die wij als dagelijks bestuur niet in het midden kunnen laten”.

„Die feiten zijn, dat de heer Weinreb omstreden is, en wel omdat beschuldigingen tegen hem zijn geuit in verband met handelingen, die hij tijdens de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog zou hebben verricht., op grond van welke beschuldigingen hij in twee instanties is veroordeeld. Zoals bekend is op verzoek van de minister van Justitie bij het Instituut voor Oorlogsdocumentatie een onderzoek gaande. Wanneer wij de heer Weinreb met de Proza-prijs 1970 zouden bekronen, zouden wij daarmee te kennen geven, dat de uitslag van dit onderzoek van geen betekenis zou zijn voor de beantwoording van de vraag of de heer Weinreb voor de toekenning van de prozaprijs in aanmerking komt. Daarvoor zijn de feiten die in het geding zijn echter te ernstig van aard”, aldus de brief. Het college van B. en W. heeft besloten de Prozaprijs 1970 niet uit te reiken.