Blijvend zon

Het blijft voorlopig rustig en droog weer met veel zon. Hogedrukgebieden bepalen het weer en zorgen voor een noordoostelijke stroming. Daarmee wordt in het algemeen niet alleen vrij droge, maar ook tamelijk koude lucht aangevoerd vanaf het continent. De noordelijke provincies zijn in deze situatie echter gevoelig voor laaghangende bewolking en soms ook mist. Dat was de afgelopen dagen al zo; ook morgen kan het er mogelijk tegenvallen door hardnekkige wolkenvelden. De temperatuur ligt in de vroege ochtend overal zo’n twee tot vier graden onder nul. Overdag wordt het in zonnige gebieden een graad of zeven, in het noorden een graad of vier. De wind is zwak uit een noordoostelijke richting.

Zaterdag passeert een zwak front. In het hele land overheerst de bewolking en plaatselijk valt een spatje motregen. De temperatuur komt uit op een graad of zes. Zondag begint met bewolking maar in de loop van de dag klaart het volledig op. De dag eindigt overal zonnig. Wat betreft temperatuur verandert er weinig.

Maandag en dinsdag worden twee zonnige dagen, waarschijnlijk ook in het noorden en zelfs op de Wadden. In de nacht is het koud met lokaal vijf graden vorst. Overdag wordt het niet warmer dan vijf tot acht graden. Verderop in de week wordt het iets zachter.