Bayern ook uitgeschakeld voor beker

Bayern coach Louis van Gaal from the Netherlands and Bayern striker Arjen Robben discuss during the German soccer cup (DFB-Pokal) semifinal match between FC Bayern Munich and FC Schalke 04 in Munich, southern Germany, Wednesday, March 2, 2011. Bayern lost 0-1. (AP Photo/dapd, Sebastian Widmann) ** NO MOBILE USE UNTIL 2 HOURS AFTER THE MATCH, WEBSITE USERS ARE OBLIGED TO COMPLY WITH DFB-RESTRICTIONS, SEE INSTRUCTIONS FOR DETAILS **
Bayern coach Louis van Gaal from the Netherlands and Bayern striker Arjen Robben discuss during the German soccer cup (DFB-Pokal) semifinal match between FC Bayern Munich and FC Schalke 04 in Munich, southern Germany, Wednesday, March 2, 2011. Bayern lost 0-1. (AP Photo/dapd, Sebastian Widmann) ** NO MOBILE USE UNTIL 2 HOURS AFTER THE MATCH, WEBSITE USERS ARE OBLIGED TO COMPLY WITH DFB-RESTRICTIONS, SEE INSTRUCTIONS FOR DETAILS ** AP

Schalke 04 heeft zich gisteravond ten koste van Bayern München geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de DFB Pokal. In München verloor Bayern met 1-0. De Spaanse veteraan Raúl maakte na een kwartier de enige treffer. In de finale speelt Schalke in mei tegen tweedeklasser MSV Duisburg, dat dinsdag Energie Cottbus versloeg.

Bayern leed in de Allianz Arena zijn tweede gevoelige nederlaag binnen vier dagen. Zaterdag verloor de Rekordmeister in de competitie met 3-1 van koploper Borussia Dortmund. Hierdoor is Bayern, ook volgens trainer Louis van Gaal, kansloos voor titelprolongatie. In de Champions League verdedigt Bayern volgende week voor eigen publiek een 1-0 voorsprong tegen Internazionale voor een plaats in de kwartfinales.

Schalke, zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, speelde gisteravond slim countervoetbal. Na een klein kwartier kregen de Königsblauen een hoekschop, waaruit Raúl met het hoofd scoorde nadat zijn ploeggenoot Benedikt Höwedes de bal had door gekopt.

Bayern werd pas gevaarlijk in het slotkwartier. De thuisploeg kreeg een paar grote kansen, maar Schalke-doelman Manuel Neuer voorkwam een verlenging.

Arsenal en Manchester City hebben gisteravond de kwartfinales van het FA-Cuptoernooi bereikt. Arsenal, zonder de geblesseerde Robin van Persie, won met 5-0 van Leyton Orient. Dat duel betrof een replay nadat de club uit de League One (het derde niveau in Engeland) anderhalve week geleden een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel had behaald tegen de nummer twee van de Premier League.

Manchester City won in eigen stadion met 3-0 van Aston Villa. Arsenal wacht in de kwartfinales een uitwedstrijd tegen Manchester United. City speelt thuis tegen Reading uit de Championship.