Ajax na ruime zege op RKC naar finale KNVB Beker

Ajax heeft vanavond de finale van de KNVB-Beker bereikt. De Amsterdammers versloegen in een halfvolle Amsterdam Arena eerstedivisieclub RKC Waalwijk met 5-1. Ajax speelt de finale op 8 mei tegen FC Twente, dat gisteravond al van FC Utrecht won.

Ajax kwam al na dertien minuten op voorsprong door een doelpunt van Lorenzo Ebecilio. Even later werd de Arena stil toen RKC, dat tweede staat in de eerste divisie, op gelijke hoogte kwam voor een eigen goal van Daley Blind. De thuisclub stelde een paar minuten later echter orde op zaken: Ajax-spits Mounir El Hamdaoui maakte de 2-1. Kort na rust besliste Siem de Jong de wedstrijd: 3-1.

Demy de Zeeuw bouwde de score na een klein uur spelen uit tot 4-1. Miralem Sulejmani miste nog een strafschop, waarna opnieuw De Zeeuw vijf minuten voor tijd de eindstand op 5-1 bepaalde.