1 reden om tv te kijken Oh, Oh Tirol

Twee relletjes moesten de kijker alvast warm maken voor Oh, Oh Tirol. Van de opvolger van de immens succesvolle Eyeworks-productie Oh, Oh Cherso (tot wel anderhalf miljoen kijkers en een nummer 1-hit), wordt vanavond de eerste aflevering uitgezonden. Een derde serie is gepland.

De geruchten dat de nieuwe deelnemer Tatjana (alias Tijgertje) van Oh, Oh Tirol een crimineel verleden zou hebben, werden door moeder Conny in RTL Boulevard vakkundig tegengesproken. „Tatjana deed vroeger dingen die alle kinderen doen”, zei ze. „Zoals in kerktorens klimmen en rijden zonder rijbewijs.”

En van het verhaal dat Barbie tijdens de opnames een skileraar in het gezicht had verwond met een glas was ook niets waar, volgens haar manager. Volgens hem ging het alleen om de inhoud van het glas, dat veel ‘scherpe’ ijsklontjes bevatte.

In Oh, Oh Tirol keren de bekende gezichten uit Oh, Oh Cherso terug: Jokertje, Matsoe Matsoe, Sterretje, Sniper, Kabouter, Barbie, Elize en Little Princess. Extra bewoner Tatjana uit de Schilderswijk, inclusief siliconen en altijd in tijgerprint gehuld, moet voor de nodige onderlinge spanning gaan zorgen.

De vaste kijker van de vorige serie hoeft zich geen zorgen te maken, blijkt na het bekijken van de eerste acht minuten van de aflevering van vanavond, door RTL beschikbaar gesteld. Het principe achter het programma kennen we, en blijft hetzelfde. Alleen de locatie, het Oostenrijkse Kirchberg, is anders.

De grappen doen bijna vertrouwd aan, ook al lijkt het soms alsof ze van tevoren zijn ingestoken. Sniper zodra hij het vliegtuig in Oostenrijk uitstapt: het is weer stijve tepelweer. Sterretje: ik krijg spontaan sneeuwballen.

Oh, Oh kijken blijft guilty pleasure.

Oh Oh, Tirol begint vanavond op RTL5 om 21.30 uur