Win een vrouw

Activists from the women's rights organization "Femen", dressed as brides, arrive to take part in a rally in front of a wedding palace in Kiev March 1, 2011. "Femen" was protesting against plans by a New Zealand radio station "The Rock FM" to bring the winner of one of its competitions to Ukraine to find a woman to marry. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE - Tags: CIVIL UNREST) TEMPLATE OUT
Activists from the women's rights organization "Femen", dressed as brides, arrive to take part in a rally in front of a wedding palace in Kiev March 1, 2011. "Femen" was protesting against plans by a New Zealand radio station "The Rock FM" to bring the winner of one of its competitions to Ukraine to find a woman to marry. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE - Tags: CIVIL UNREST) TEMPLATE OUT REUTERS

Vrouwen van FEMEN, een Oekraïense vrouwenbeweging, stonden gisteren voor het altaar van een trouwlocatie in de hoofdstad Kiev. Gekleed in een traditionele bruidsjurk, maar wel topless.

Ze protesteerden tegen de vrouwonvriendelijke prijsvraag ‘Win a Wife’ van het landelijke Nieuw-Zeelandse radiostation The Rock FM. Een van de prijzen: een reisje naar Oekraïne, waar de winnaar een toekomstige bruid mag uitzoeken. ‘Greg the Winemaker’ is afgelopen maandag verkozen tot de gelukkige winnaar.

„Win A Trip To Beautiful Ukraine For 12 Nights And Meet Eastern European Hot Lady Who Maybe One Day You Marry”, staat er op de website van het radiostation. De wedstrijd is gesponsord door de Endless Love Agency, een bedrijf dat Nieuw-Zeelandse mannen koppelt aan Oekraïense vrouwen.

In februari protesteerden de vrouwelijke activisten ook voor de Italiaanse ambassade in Kiev. De vrouwenbeweging wilde haar steun betuigen aan alle Italiaanse vrouwen en demonstreerde tegen de „vernederende” berichtgeving rondom de recente seksschandalen van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

FEMEN werd in 2008 opgericht en staat bekend om haar topless protesten tegen sekstoerisme, seksisme en andere maatschappelijke problemen. De organisatie bestaat uit ruim driehonderd leden, voornamelijk vrouwelijke studenten tussen de achttien en twintig jaar.