Waar vieren de partijen vanavond feest?

Het Haagse café Dudok, waar de SP de uitslagen bekijkt.
Het Haagse café Dudok, waar de SP de uitslagen bekijkt. Foto Flickr / Aaron Tyo-Dickerson

Waar wordt vanavond het feest der democratie gevierd? De afgelopen maanden trokken de lijsttrekkers en masse de provincies in om kiezers tot een stem te verleiden. Maar de uitslag vieren of betreuren de partijen vanavond in Den Haag. Allemaal, behalve de PVV. De partij van Geert Wilders wijkt uit naar het Limburgse Echt, zo’n 200 kilometer verwijderd van Den Haag.

De twee regeringspartijen, het CDA en de VVD, zijn te vinden op hun partijbureaus. De kleinere partijen, de ChristenUnie, Partij voor de Dieren, 50 Plus en de SGP, komen samen in het gebouw van de Eerste Kamer. De oppositiepartijen pakken uit in enkele Haagse cafés. D66 in café Supermarkt, de SP in Dudok en GroenLinks in Havana. Van Limburg tot Dudok: de verslaggevers van het NRC Handelsblad zijn vanavond ter plaatse en bellen updates door naar nrc.nl.

Een overzicht

 • VVD: algemeen secretariaat van de VVD, Den Haag
 • SP: Dudok, Den Haag
 • CDA: Partijbureau, Den Haag
 • PvdA: Paard van Troje, Den Haag
 • PVV: Echt, Limburg
 • PvdD, Eerste Kamer
 • CU: Eerste Kamer
 • 50+ Eerste Kamer
 • SGP: Eerste Kamer
 • D66: Café Supermarkt, Den Haag
 • GroenLinks: Havana, Den Haag

Lees hier de laatste berichtgeving over de verkiezingen.