Vriendelijk partijtje Sampras versus Agassi

Tennis legends Pete Sampras (L) and Andre Agassi look up at a monitor playing highlights of one of their U.S. Open Final matches during their exhibition match at the BNP Paribas Showdown at Madison Square Garden in New York February 28, 2011. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS)
Tennis legends Pete Sampras (L) and Andre Agassi look up at a monitor playing highlights of one of their U.S. Open Final matches during their exhibition match at the BNP Paribas Showdown at Madison Square Garden in New York February 28, 2011. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS) REUTERS

Tennislegendes Andre Agassi en Pete Sampras speelden een nostalgische partij in New York.

Pete Sampras stak zijn hand uit naar Andre Agassi om zijn excuses te maken toen hij een punt maakte door de bal via de netrand te slaan. Ja, het ging maandag (lokale tijd) bij de demonstratiepartij een stuk vriendelijker dan de vorige keer dat de twee tennislegendes tegenover elkaar stonden, toen Agassi’s grapjes iets te persoonlijk werden en Sampras die beantwoordde met een keiharde service op het lichaam van zijn tegenstander.

De 40-jarige Agassi en de 39-jarige Sampras speelden in New York in Madison Square Garden een nostalgische partij. Eén die deed denken aan de laatste profwedstrijd van Sampras: de finale van de US Open in 2002. Zelfde plek, zelfde tegenstander, en ook nu won Sampras (6-3 en 7-5). Liefst 19.000 toeschouwers waren afgekomen op het duel van de tennisiconen.

In hun actieve loopbaan won Sampras 20 van hun 34 onderlinge confrontaties. De twee hadden nooit echt een goede relatie. Vorig jaar ging het er in een liefdadigheidswedstrijd tussen beide oud-spelers dan ook een stuk minder vriendelijk aan toe.

Maar dit keer bleef het rustig. En op de vraag hoe zijn verhouding met Sampras nu is, grapte Agassi: „Puur platonisch.” (AP)