Supersave Van der Sar mag niet baten voor Manchester United

Edwin van der Sar bokst om zich heen vanuit liggende positie. (Beeld Sport 1)

Twee mannen op leeftijd trokken gisteren de aandacht in de Engelse topper Chelsea - Manchester United. Edwin van der Sar, die recentelijk aankondigde na dit seizoen te stoppen, toonde weer eens formidabel keeperswerk door zelfs op de grond tot twee keer toe effectief om zich heen te maaien. Bekijk hier de samenvatting op Sport 1, met op eenderde de reddingenparade van onze landgenoot.

En daar was weer Ryan Giggs, die vandaag precies twintig jaar geleden debuteerde voor Manchester United. Niet dat hij scoorde gisteren - op het veld had hij niet meer dan een bijrol. Maar het feit dat hij al twee decennia in het eerste van de club was voor veel media reden voor ‘Giggs-specials’. Hier bijvoorbeeld tien mooie goals. The Guardian somde op welke 131 spelers allemaal met hem gespeeld hebben.

De oudgedienden konden niet voorkomen dat Chelsea er met de winst vandoor ging. David Luiz en Frank Lampard (penalty) bogen de achterstand, opgelopen door een doelpunt van Wayne Rooney in de tweede helft, om waardoor Chelsea iets in liep op de koploper uit Manchester.