Ploegleiders en UCI gaan praten over de 'oortjes'

Morgen praten een aantal ploegleiders en UCI-voorzitter Pat McQuaid over het oortjesverbod.

Pat McQuaid, voorzitter van wielerunie UCI, praat morgen met een aantal ploegleiders over het oortjesverbod. Dat meldt Geert Coeman, financieel manager van Omega Pharma-Lotto, aan Het Nieuwsblad.

Zaterdag bij de Omloop Het Nieuwsblad was het verbod op het communicatiemiddel voor het eerst van kracht. Er werd door de wielerploegen al gedreigd met acties tijdens de Omloop, maar onder druk van de Belgische ploegen kwam het daar niet van. Wel namen de ploegen contact op met Philippe Chevalier, voorzitter van de wegcommissie, om een gesprek met McQuaid te eisen. Daar wordt nu mee ingestemd.

Eerder had Rabo-renner Grischa Niermann McQuaid in een open brief gevraagd na te denken over het verbod. „Ik wil u vragen wat u met het verbod op communicatiemiddelen tussen renners en ploegleiders wilt bereiken”, schreef de 35-jarige Duitser.

Bjarne Riis (Saxo Bank), Patrick Lefevere (Quick Step) en Harold Knebel (Rabobank) zullen in elk geval aanwezig zijn bij het overleg. (Novum)